TEATRE EN L'EDUCACIÓ

TEATRE DEBAT per alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius

 

A Teatre en l'Educació utilitzem el teatre per plantejar uns problemes ètics, socials i personals sovint oblidats en el currículum escolar. No es tracta de donar respostes i solucions als problemes, sinó d’ajudar el professorat a plantejar-los i encetar uns temes de debat a l’aula.

La creació dels espectacles del projecte "Teatre en l'Educació" comença amb la recollida dels interessos dels alumnes als quals es vol adreçar l'obra. La companyia de teatre entra als centres educatius i realitza diverses sessions de treball mitjançant entrevistes amb els/les joves, amb la intenció de conèixer els seus neguits, les seves pors, les seves ànsies, els seus somnis, les seves angoixes... Diríem que s'intenta trobar tot allò que poques vegades surt a la classe espontàniament.

Amb l’ajuda del nostre equip d'assessors, s'analitzen les dades obtingudes, es trien els temes que s’inclouran a l’espectacle i, es redacten els objectius educatius que esdevindran el motor de creació del text teatral. A partir d'aquí, els actors, director i dramaturg treballen conjuntament en la creació de l'obra que permetrà, volgudament, acomplir els objectius proposats.

El principal objectiu és aprofitar l’impacte emocional que la representació ha provocat en l’alumne com a motivació per a l’aprenentatge. Els personatges i les situacions de l’obra es converteixen en referents molt clars per desenvolupar un gran ventall d’activitats, que es complementen amb un dossier pedegògic.

Les sessions es fan per a grups reduïts de 70 espectadors. D'aquesta manera s'aconsegueix més proximitat del públic a l’escenari, la qual cosa crea un clima que facilita la participació i la implicació dels joves. Els mateixos actors els donen la benvinguda i els demanen la seva participació activa, cal que intentin posar-se a la pell dels personatges.

Finalitzada la representació els espectadors podran parlar amb els personatges, interrogar-los i, sobretot, ajudar-los a entendre tot el que els ha passat i aconsellar-los sobre les possibles sortides als conflictes. Les obres es plantegen com una història oberta, sense un final massa concret, que pot variar en funció de les actituds de cadascun dels personatges

El teatre és el mitjà que utilitzem per aconseguir uns objectius, però l'educació en el llenguatge teatral, també és un valor important per al projecte.

“JUGO JO”
Cia.: TeE
Educació secundària.1r ESO

NOVA PRODUCCIÓ
Cia.: TeE
Educació secundària.  2n ESO

“KDM X AKBA PTÓ?”
Cia.: TeE

Educació secundària. 3r ESO

“I ARA, QUÈ?”
Cia.: TeE

Educació secundària. 4t ESO

Inscripcions i informació:
Tel: 937 899 085 - 605 688 661
Fax: 937 805 299
inscripcionspde@torredelpalau.org

De 10 a 1 i de 16 a 19h.
Rambla d’Egara, 340, 2n.
08221 Terrassa

Adreces dels locals:
Centre Cultural, Rambla d'Egara 340 Terrassa
La Sala, Cervantes 126 Rubí
Centre Cívic Can Rull, Sant Isidor 45 Sabadell
Teatre de la Vila, Anselm Clavé, 13 Palau-solità
i Plegamans

Durada de les obres: de 45’ a 60’ més 30’
de debat amb els actors.

Horari sessions: 9.30 h / 12 h

Les actuacions es podran realitzar si hi ha un
mínim de 150 espectadors